Textiel pistolen, en plastieknieten/ riddersporen

Je vertrouwde pistolen en aanhechtingen van Banok en Avery

Manuele aanhechtingen, textielpins, plastieknieten of riddersporen. Onze kleine kunststof vrienden hebben bijna zoveel namen als er toepassingen voor zijn.

Heb je iets nodig dat werkt en blijft werken, dan zijn er mondiaal 2 merken die de dienst uitmaken: Toska Banok en Avery Dennison. Beiden staan ze synoniem voor uitmuntende kwaliteit. En beiden worden door Marisan geïmporteerd én verdeeld op de markt over heel West-Europa.

Voor al jouw toepassingen, standaard of fijn, PP of Nylon (= supersterk), secur-a-tie of secur-a-tach, kabelbinders, naturel of in kleur, bij ons vind je het allemaal. Toepassing en voorbeelden :

  1. Kledij
  2. Schoenen
  3. Handdoeken
  4. Tapijten
  5. Meubilair (in de stoffen)
  6. Specifieke voedingsproductie (slachthuizen, met gekleurde aanhechtingen)
    De Marisan pins zijn gecertifieerd voor de voedingsindustrie!
Gerelateerde documenten:

Banok pistolen, Avery en Arrow

Voor al jouw aanhechtingen heb je de keuze uit de Banok, Arrow en Avery range.

Banok onderscheid zich door het robuuste, maar licht in de hand liggende Banok 503 model. Dit bestaat in verscheidene uitvoeringen voor de diverse overeenstemmende toepassingen. Je kan de verschillende combinaties terugvinden op het bijgevoegde document net onder deze tekst.

Ben je voor minder intensief gebruik op zoek naar een economisch alternatief, dan zijn de Arrow pistolen exact wat  je zoekt.

Uiteraaard kan je bij Marisan ook terecht voor de alom gekende Avery toestellen, met hun respectievelijke toepasingen.

 

Gerelateerde documenten:
Banok pistolen, Avery en Arrow

Ecologische aanhechtingen uit biologisch afbreekbare en gerecycleerde materialen

Duurzaam materiaal is niet meer weg te denken. Wil je je volledige proces verduurzamen? Dan kan dit nu ook met onze ecologische pins!

Allereerst hebben we de bio-PP textielpins. Deze riddersporen zijn de eerste van hun soort en hebben als doel om de hoeveelheid plastic die terecht komt in het milieu te verminderen. Ze zijn gemaakt uit een mix van polypropyleen dat speciaal ontworpen is zodanig dat dit biologisch afbreekbaar is in minder dan een jaar, en dit zonder schadelijke stoffen achter te laten. Daarnaast bieden we de rPA pins aan, die vervaardigd zijn uit gerecycleerd polyamide. En om het plaatje compleet te maken hebben we nog de gerecycleerde plastic pins. Deze zijn vervaardigd uit gerecycleerd polyethyleentereftalaat (rPET). De aanhechtingen vertonen het recyclagesymbool waardoor dit voor onmiddellijke herkenning zorgt bij de eindklanten. Op die manier creëer je een positief imago en plaats je jouw product in het duurzame daglicht dat het verdient!

Graag meer info omtrent de ecologische riddersporen? Neem dan gerust contact op en wij beantwoorden al jouw vragen!

Ecologische aanhechtingen uit biologisch afbreekbare en gerecycleerde materialen

Lusjes, Fasbanok en V-Tool

Wil je schoenen aan mekaar vastmaken met een eenvoudig lusje? Heb je nood aan een handtool waarmee je als operator een hogere productiviteit bereikt bij het aanbrengen van hangtags aan je product? Dien je zware zakken met een hersluitbaar systeem te kunnen afsnoeren en heropenen?

Dan hebben wij voor elk van deze noden, en voor nog tal van andere toepassingen voor jou een oplossing via onze secur-a-tach, secur-a-tie, Fasloops, Ito-loops en Fasbanok tools.

Dient het te worden dichtgeklikt, dan doen de loops van Banok en Avery exact dat wat je vraagt. Telkens weer opnieuw! 

Lusjes, Fasbanok en V-Tool

Fasbanok instructies

Kabelbandjes

Voor het vastbinden van zwaardere materialen bieden wij een gans assortiment kabelbinders aan. Hieronder verstaan we zowel de Slim Lines, de Barloks als de Ladder Ties kabelbinders. De kabelbinders zijn zowel in het zwart als transparant verkrijgbaar.

In ons assortiment vind je ook de hersluitbare kabelbandjes: ideaal voor herverpakkingen!

Op zoek naar een bepaalde type of een bepaalde kleur? Wij gaan graag samen op zoek naar jouw oplossing!

Kabelbandjes

Aanhecht-pins voor de vleesindustrie

Een heel speciale toepassing van onze nylon pins is het gebruik in de vleesverwerkende sector. De aanhechtingen worden gebruikt om bv labels aan de karkassen te hechten, of om bepaalde delen van het vlees aan te duiden.

Het is voor de voedselveiligheid heel belangrijk dat de nieten ten allen tijde zichtbaar blijven in het vlees. Daarvoor gebruik je best in de korrel gekleurde nylon aanhechtingen.

In de korrel gekleurd, want dan kunnen ze geen kleur afgeven aan het product zelf én kunnen deze geen kleur opnemen van het vlees zelf.

Nylon pins, omdat die veel steviger zijn dan de PP variant, en dus niet het risico in zich dragen, dat ze in het vlees zouden afbreken.

De pins die je koopt bij Marisan zijn gecertifieerd.

Gerelateerde documenten:
Aanhecht-pins voor de vleesindustrie

Textielpins bestellen?

Wij bezorgen je graag vrijblijvend een offerte.