Advies, cases en nieuws

Hier ben je aangeland in ons informatiehoekje.

Al naargelang kan je hieronder doorklikken op onze:

  • Adviezen en whitepapers
  • Klantencases
  • Nieuwsitems

Veel leesplezier!

27Resultaten
image
06-09-2021
Amsterdamse stadswijngaard Wijn van Bret gebruikt biologisch afbreekbare textielpins!

Wat moet een wijngaard nu met textielpins? Een vraag die vele wenkbrauwen doet fronsen. De link tussen een wijngaard en textielpins ligt misschien niet voor de hand, maar toch hebben deze aanhechtingen een enorme meerwaarde. Een perfect voorbeeld van hoe onze gekende producten op een originele manier ingezet kunnen worden.

Lees meer
image
04-08-2021
De zoektocht van Skylla naar gemakkelijk afneembare labels

Skylla – specialist in medische hulpmiddelen – benaderde Marisan voor het creëren van een gemakkelijk afneembaar etiket. Skylla is een jong en dynamisch internationaal bedrijf. Met eigen productiesites in Tunesië en Macedonië, vervaardigen ze een brede waaier aan medische hulpmiddelen voor hun klanten.

Lees meer
image
08-07-2021
Thermisch transfer versus direct thermisch printen, wat is het verschil?

Zie jij door het bos de bomen niet meer wanneer het gaat over thermisch printen? Geen nood, wij helpen je even op weg. Bij de meeste labelprinters kan je kiezen tussen twee printtechnieken voor het printen van je labels : transfer printen en direct thermisch. Ondanks dat deze twee technieken qua term vrij gelijkend zijn, is er een merkbaar verschil op vlak van techniek.

Lees meer
image
18-06-2021
Verpakkingsoplossingen op maat van jouw medisch labo of hospitaal

In de medische wereld wordt iedere dag opnieuw omgegaan met heel unieke en uiteenlopende verpakkingsuitdagingen. Vanwege de productvariatie, gezondheidsvereisten, betrouwbaarheid, het lage gewicht, de gemakkelijke verwijdering, de behoefte aan minder grondstoffen, etc. is dat geen evidentie. Marisan helpt jou op weg met verzendzakken en (her)sluitbare zakken.

Lees meer
image
15-06-2021
Marisan onderzoekt ecologische varianten voor de klassieke verzendzakken

Verpakkingen zijn onmisbaar. Ze dienen om voedingsproducten in te bewaren, producten veilig te transporteren en zorgen voor een grotere merkbekendheid bij consumenten. Daartegenover krijgen we te maken met grote hoeveelheden verpakkingsafval dat verwerkt moet worden. Onze grote uitdaging? De hoeveelheid verpakkingsafval reduceren door steeds op zoek te gaan naar milieuvriendelijke alternatieven.

Lees meer
image
01-06-2021
Maak jouw labels medical proof en vertrouw erop !

In de loop der jaren is de nadruk op het etiketteren van producten in zorginstellingen aanzienlijk toegenomen om de fouten te verminderen die worden veroorzaakt door een gebrek aan de juiste etikettering. ,handhaven van de patiëntveiligheid in onder meer ziekenhuizen, laboratoria en farmaceutische industrieën.

Lees meer
image
04-05-2021
Dankzij onze security labels zorgt Hama voor diefstalveilige producten

Beveiligingslabels of security labels worden wereldwijd door fabrikanten en retailers gebruikt om hun producten te beschermen tegen diefstal. Hama is gespecialiseerd in accessoires voor consumentenelektronica zoals toebehoren voor computers, smartphones, tv, audio en noem maar op. Gezien zij duidelijk werken met diefstalgevoelige producten, is het van belang om deze op een veilige manier uit te stallen in de verschillende winkels. Benieuwd hoe wij dit realiseren?

Lees meer
image
08-04-2021
Marisan en Bleckmann : het traject naar de ideale verzendzak

Bleckmann is de marktleider in Supply Chain Management (SCM) diensten voor de mode- en lifestyle-merken. De samenwerking tussen Marisan en Bleckmann rond verzendverpakkingen kende zijn start met het leveren van standaard, witte coex verzendzakken. Dit evolueerde naar voorbedrukte coex zakken vervaardigd uit specifieke materialen, die afhankelijk van het doel ofwel gemakkelijk hersluitbaar dan wel permanent kleefbaar zijn. Benieuwd welke uitdagingen ons pad kruisten?

Lees meer
image
15-02-2021
Ontdek hoe Marisan jou kan bijstaan bij jouw voorraadbeheer

Elk bedrijf kampt met hetzelfde vraagstuk. Hoeveel voorraad hou ik aan voor welke producten en wat kost me dat? Ons Marisan team heeft de voorbije decennia de expertise opgebouwd om voor de productmix van verpakkingsoplossingen, labels en aanhechtingen een voorraadsysteem op touw te zetten, dat ertoe bijdraagt onze klanten een stuk te ontzorgen. Ontdek hoe wij hiervoor te werk gaan!

Lees meer
image
04-12-2020
Ken jij al het verschil tussen recycleerbaar, herbruikbaar, composteerbaar en biologisch afbreekbaar?

Zoals je al hebt kunnen merken, leggen we bij Marisan de focus op duurzaamheid. Bij het kiezen van een ecologische verpakking, worden de termen recycleerbaar, herbruikbaar, composteerbaar en biologisch afbreekbaar vaak gebruikt. Maar ken jij het onderscheid?

Lees meer
image
03-12-2020
Ontdek ons ecologisch alternatief voor de textiel pins!

Ken jij reeds ons alternatief voor de klassieke textiel pins? Zoals we aangeven in onze vorige blog, worden consumenten als maar milieubewuster. Heel recent bieden we een compleet nieuwe lijn nietjes aan, namelijk de Ecotach™. Deze werd speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van milieubewuste retailers, merkeigenaren en consumenten die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Ontdek hier de 3 verschillende types ecologische aanhechtingen uit biologisch afbreekbare en gerecycleerde materialen.

Lees meer
image
02-12-2020
Marisan stelt voor : Huis Vikarti

Midden 2020 waagde Karmen zich aan een sprong in het diepe. Ze ruilde haar job in de financiële sector in voor haar eigen winkel, Huis Vikarti. Marisan kreeg de kans haar te ondersteunen door het leveren van gepersonaliseerde draagtassen. Een zeer persoonlijke service resulteerde in draagtassen die perfect voldoen aan haar noden en wensen. Benieuwd naar haar verhaal? Bekijk dan zeker onze video

Lees meer
image
19-11-2020
Wat zijn duurzame verpakkingsoplossingen?

De verpakkingsindustrie is op vandaag onlosmakelijk verbonden met het duurzaamheid of sustainability vraagstuk en de impact op ons milieu. In onze vorige blog gingen we reeds in op wat jij als bedrijf allemaal kan ondernemen om een duurzaam imago te creëren. Dat we het gebruik van plastic drastisch moeten verminderen, beseffen we allemaal. Maar wat zijn dan de mogelijkheden en oplossingen?

Lees meer
image
12-11-2020
Marisan trekt volop de kaart van duurzaamheid!

Onze gezondheis is natuurlijk hét topic van het jaar. Echter mogen we de impact van het milieu op onze gezondheid niet onderschatten. Bij Marisan trekken we volop de kaart van duurzaamheid en ondersteunen we onze klanten bij het kiezen van een slimme en duurzame materialen!

Lees meer
image
10-09-2020
Gebruiksvriendelijke Ultrasoon gelaste non-woven draagtasjes

Verpakking is nodig, verpakking is essentieel. Aangezien jouw klanten een handige en liefst ook leuke draagtas verwachten voor de goederen die ze in je winkel hebben gekocht, is het interessant even stil te staan bij de diverse soorten verpakkingen, en wat dat betekent voor jou als retailer.

In deze korte adviesbrief willen we er één type uitlichten: De ultrasoon gelaste non-woven draagtas. We zetten de kwaliteiten en voordelen van dit type draagtas voor jou op een rijtje... .

Lees meer
image
29-05-2020
Medische mondmaskers Type I

De belangrijkste manier om de verspreiding van COVID-19 te stoppen, is door goede hygiëne en bij contactmomenten, het dragen van mondmaskers.
Als je een hoog kwalitatief masker draagt, kan dit zowel helpen voorkomen dat jij het virus oploopt als dat je het virus verspreidt naar de mensen om jou heen.
Bij Marisan kan je terecht voor de gecertificeerde medische mondmaskers Type I. Deze dragen de hoogst mogelijke wettelijk toegelaten bescherming, voor zowel de drager als de andere personen die zich in dezelfde fysieke ruimte bevinden.

Lees meer
image
19-05-2020
Afneembare Kunststof labels voor Ragolle Rugs

Wanneer het allemaal net iets gecompiceerder wordt, groeit onze honger om voor onze klanten op zoek te gaan naar echt werkende oplossingen. Zo ook toen Ragolle Rugs bij ons kwam aankloppen met de vraag naar wel heel specifieke etiketten voor hun intern identificatiesysteem. Afneembaar en toch goed klevend; een goede aanhechting zonder lijmsporen na te laten.

Dan word je dus getriggerd om uit je ervaring en productkennis te gaan putten, en die extra stap te zetten.

Lees meer
image
20-04-2020
Verzendzakken voor AZ Groeninge

Bij de uitbraak van de Covid-19 crisis, kregen we bij Marisan een dringende oproep van het AZ Groeninge in Kortrijk, of we hen konden helpen met coex verzendzakken die dienst konden doen als hermetsich afsluitbare bewaartassen voor de kledij van de patiënten die zich in groeiende aantallen aanboden voor opname.

Uiteraard hebben we voor deze helden een extra inspanning geleverd... .

Lees meer
image
11-03-2020
Ava en Marisan lanceren ecologisch alternatief voor plastic draagtassen

De omslag is gemaakt. Met de zeer dunne en budgetvriendelijke niet-geweven draagtassen biedt AVA, met medewerking van haar verpakkingspartner Marisan, haar alternatief voor de klassieke plastic winkeldraagtassen. 

Lees meer
image
04-02-2020
Nieuwe Marisan-machine: blanco etiketten in een handomdraai!

Van logistiek tot industrie, etiketten worden in veel bedrijven dagelijks gebruikt. Ze zijn een onmisbaar onderdeel van de werking waardoor een uitgeputte voorraad geen optie is. Met onze gloednieuwe machine bieden we de oplossing. Vanaf nu kunnen we onze klanten binnen de 2 weken voorzien van allerlei soorten blanco etiketten tegen concurrentiële prijzen. Lees hier hoe we deze snelle service waarmaken!

Lees meer
image
18-11-2019
Marisan maakt de cirkel rond met circulaire economie

Circulaire economie is aan een opmars bezig. Dat is goed nieuws, want zo worden afgedankte producten gerecycleerd tot iets nieuws. Ook Marisan zet volop in op circulaire economie. Ontdek hier hoe!

Lees meer
image
14-11-2019
New site, new style: easier & faster Marisan experience!

Heeft u hem al gezien? Trots stellen wij u onze gloednieuwe website voor met een nieuwe look-and-feel. En de innovatie reikt nog verder. We staken de koppen bij elkaar om een duidelijkere structuur en opzet te verwezenlijken in ál onze communicatie. Het resultaat? We hebben onszelf heruitgevonden met een online platform! Ontdek er alles over!

Lees meer
image
21-10-2019
Marisan op de MoTIV-eventdag

We waren bij Marisan vereerd als specialist omtrent circulaire verpakking ons steentje te mogen bijdragen op de MoTIV eventdag betrefffende de Green Deal Circulair Aankopen (GDCA).

Lees meer
image
31-05-2019
Winkeldraagtassen, een stand van zaken

VERSLAG AAN DE VLAAMSE REGERING

Toelichting bij het verbod op het gratis uitdelen van lichte plastic draagtassen voor eenmalig gebruik.

Lees meer
image
17-05-2019
Labeloplossing Marisan ondersteunt online shop Vanallemeersch Deraedt

Deze case is heet van de naald. De labeloplossing van Marisan ondersteunt het online project van Kunstgras by Vanallemeersch Deraedt.

Lees meer
image
06-05-2019
Labelprinters : flathead of near-edge technologie

Je wil een label printen. Dat klinkt simpel.
En dat is het ook, als je met een aantal basisregels rekening houdt.

Lees meer
image
06-05-2019
Banok pistolen en textielpins combineren

In deze bijdrage vind je de Banok bomen in het bos terug.
Als je je de vraag stelt: "Welke Banok pistolen kan je combineren met welke soorten aanhechtingen?" , dan volgt hier een handig overzicht.

Lees meer
Blijf steeds up-to-date

Blijf steeds up-to-date

  • Promoties & acties
  • Advies & nieuws
  • Tips over wetgeving