Dankzij onze security labels zorgt Hama voor diefstalveilige producten

Wat zijn security labels?

Beveiligingslabels of security labels worden wereldwijd door fabrikanten en retailers gebruikt om hun producten te beschermen tegen diefstal. De constructie van een RF label is vrij eenvoudig : het elektronisch gedeelte van het label wordt aan de onderkant uitgelijnd en wordt meestal direct met een permanente lijm op het product aangebracht. Het is dus een zelfklevend etiket waarin een spiraalvormige spoel en een condensator is verwerkt. Wanneer een geactiveerd label de detectoren (poorten aan de uitgang van een winkel) nadert, reageert het label op een elektromagnetische wisselwerking met het detectiepoortje. Die wisselwerking zorgt vervolgens voor het afgaan van een alarmsignaal bij diefstal. Indien er wordt afgerekend bij de kassa, zal een medewerker ervoor zorgen dat het etiket onklaar gemaakt wordt. Hierdoor wordt de condensator beschadigd en kan de klant zonder alarmsignaal de winkel verlaten.

Verwar deze labels echter niet met de RFID tags. Deze tags verzamelen namelijk ook informatie over het product gedurende de volledige cyclus, van productie tot verkoop. Ze zorgen er dus voor dat de producten niet alleen beveiligd zijn tegen diefstal, maar dat de voorraad ook efficiënt opgevolgd kan worden.

Het gebruiken van security labels brengt verscheidene voordelen met zich mee. Ze zijn eenvoudig aan te brengen en kunnen voor verschillende productgroepen worden toegepast. Daarnaast is het een visueel afschrikmiddel voor diefstallen waardoor ze dus een uitstekende bescherming bieden voor jouw producten!

Security labels in verschillende soorten en maten : de hard & soft tags

De hard tags, ook wel gekend als de plastic schijven, bevatten een elektronische beveiliging. Ze worden aan het product vastgehangen door middel van een klein slotje. Hard tags zijn sterk, vuurvast en onwrikbaar, wat maakt dat jouw artikel goed vastgeklemd zit. Het kan niet verwijderd worden door een winkeldief zonder dat hij daarbij schade veroorzaakt aan het product. Voor jouw winkelpersoneel daarentegen, is het gemakkelijk weg te halen door middel van een ontkoppelaar. Een laatste voordeel van deze variant? Ze kunnen steeds opnieuw ingezet worden waardoor dit een eenmalige en duurzame investering is!

Een andere variant van beveiligingslabels zijn de soft tags. Dit zijn etiketten die rechtstreeks op het product of op de productverpakking aangebracht worden. Ze lijken op gewone etiketten, maar bevatten een soort metalen draad onder het label die geladen wordt en bij diefstal zo een signaal geeft naar het detectiepoortje. Het grootste voordeel van de soft tags? Deze kunnen bedrukt worden met logo of barcode naar keuze!

Security labels in verschillende soorten en maten : de hard & soft tags
Hama en Marisan streven naar diefstalveilige producten

Hama en Marisan streven naar diefstalveilige producten

Hama is gespecialiseerd in accessoires voor consumentenelektronica zoals toebehoren voor computers, smartphones, tv, audio en noem maar op. Marisan ondersteunt Hama op verschillende vlakken. Zo zijn wij hun betrouwbare partner voor alles rond verpakkingen : gaande van paklijstenveloppen, blanco en voorbedrukte labels voor logistieke processen tot plakband en verzendenveloppen.

Gezien Hama duidelijk werkt met diefstalgevoelige producten, is het van belang om deze op een veilige manier uit te stallen in de verschillende winkels. Die winkels hebben elk hun eigen eisen met betrekking tot de verpakking van de goederen. Door gebruik te maken van onze security labels, voegen zij aan hun producten extra bescherming toe, en dit helemaal naar wens van hun eindklant. Zo creëren ze op een zeer persoonlijk niveau veiligheidsoplossingen volledig op maat van de retailers. Een logistiek proces die ze volledig in eigen handen nemen! Wat onze samenwerking verder uniek maakt? Wij zorgen ervoor dat alle goederen die wij bij Hama leveren, steeds op stock staan. Dit zodanig dat zij steeds binnen de 48 uur de goederen uitgeleverd krijgen. Op die manier proberen we ook voor hen een betrouwbare partner te zijn! Benieuwd hoe wij jou kunnen bijstaan bij jouw voorraadbeheer? Lees het hier.