Samen bouwen we aan een duurzame toekomst

Grondstoffen blijven niet eeuwig beschikbaar en daar zijn we allen verantwoordelijk voor. Bij Marisan dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom gaan we steeds op zoek naar nieuwe oplossingen en innovaties die een verschil kunnen maken. Alternatieven die het milieu minder belasten, brengen we zoveel mogelijk naar de voorgrond. Zo kunnen we samen onze ecologische voetafdruk laag houden.

Marisan draagt bij aan de circulaire economie

Marisan draagt bij aan de circulaire economie

Als specialist in verpakkingsmaterialen, is het onze taak klanten te ondersteunen bij het kiezen van slimme en duurzame materialen. Met het verduurzamen van je materiaalgebruik neem je als bedrijf je maatschappelijke verantwoordelijkheid op. Daarenboven is het een grote kans om je te onderscheiden naar je klanten toe, aan de hand van een nieuwe uitstraling en een goed onderbouwd verhaal.

Wij streven ernaar om circulaire economie in alle productlijnen te integreren. We zien er nauw op toe dat onze fabrikanten willen meestappen in het circulaire verhaal. Verder focussen we enorm op de maatschappelijke impact. Wist je dat we iedere fabrikant een bezoek brengen om hun arbeidsomstandigheden met eigen ogen waar te nemen?

Deze klanten kozen reeds voor duurzame verpakkingsmaterialen

Stadswijngaard wijn van Bret
jo mode
ava

Op zoek naar ecologische oplossingen?

Ontdek enkele succesverhalen

Meer weten over hoe we bij Marisan met het ecologische impact van verpakkingsmaterialen omgaan?

stone paper bags
CASE
Nieuw in ons gamma : de stone paper bags!

Hoewel kunststof nog steeds een populaire keuze is op vlak van draagtassen, moedigen overheden ons aan om milieuvriendelijke alternatieven aan te bieden en plastic zoveel mogelijk te beperken. Hecht je zelf veel waarde aan duurzaamheid? Of waarderen jouw klanten dat je de ecologische route bewandelt? Dan is de steenpapieren draagtas de ideale oplossing.

Lees meer
biologisch afbreekbare nietjes
CASE
Amsterdamse stadswijngaard Wijn van Bret gebruikt biologisch afbreekbare textielpins!

Wat moet een wijngaard nu met textielpins? Een vraag die vele wenkbrauwen doet fronsen. De link tussen een wijngaard en textielpins ligt misschien niet voor de hand, maar toch hebben deze aanhechtingen een enorme meerwaarde. Een perfect voorbeeld van hoe onze gekende producten op een originele manier ingezet kunnen worden.

Lees meer
jute verzendzakken
CASE
Marisan onderzoekt ecologische varianten voor de klassieke verzendzakken

Verpakkingen zijn onmisbaar. Ze dienen om voedingsproducten in te bewaren, producten veilig te transporteren en zorgen voor een grotere merkbekendheid bij consumenten. Daartegenover krijgen we te maken met grote hoeveelheden verpakkingsafval dat verwerkt moet worden. Onze grote uitdaging? De hoeveelheid verpakkingsafval reduceren door steeds op zoek te gaan naar milieuvriendelijke alternatieven.

Lees meer