Samen bouwen we aan een duurzame toekomst

Grondstoffen blijven niet eeuwig beschikbaar en daar zijn we allen verantwoordelijk voor. Bij Marisan dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom gaan we steeds op zoek naar nieuwe oplossingen en innovaties die een verschil kunnen maken. Alternatieven die het milieu minder belasten, brengen we zoveel mogelijk naar de voorgrond. Zo kunnen we samen onze ecologische voetafdruk laag houden.

Marisan draagt bij aan de circulaire economie

Marisan draagt bij aan de circulaire economie

Als specialist in verpakkingsmaterialen, is het onze taak klanten te ondersteunen bij het kiezen van slimme en duurzame materialen. Met het verduurzamen van je materiaalgebruik neem je als bedrijf je maatschappelijke verantwoordelijkheid op. Daarenboven is het een grote kans om je te onderscheiden naar je klanten toe, aan de hand van een nieuwe uitstraling en een goed onderbouwd verhaal.

Wij streven ernaar om circulaire economie in alle productlijnen te integreren. We zien er nauw op toe dat onze fabrikanten willen meestappen in het circulaire verhaal. Verder focussen we enorm op de maatschappelijke impact. Wist je dat we iedere fabrikant een bezoek brengen om hun arbeidsomstandigheden met eigen ogen waar te nemen?

Deze klanten kozen reeds voor duurzame verpakkingsmaterialen

Stadswijngaard wijn van Bret
jo mode
ava
stitchly

Op zoek naar ecologische oplossingen?

Ontdek enkele succesverhalen

Meer weten over hoe we bij Marisan met het ecologische impact van verpakkingsmaterialen omgaan?

verzendzakken
CASE
3 ecologische verzendzakken om je groen imago te boosten

Door de sterke groei van webshops en online verkoop is het aantal pakketten dat verstuurd moet worden, aanzienlijk gestegen. Om je producten in topconditie bij je klanten te bezorgen, is de juiste verpakking dan ook essentieel. Je wil het product niet alleen onbeschadigd laten toekomen, je wilt ook je branding tot in de huiskamer van je klanten krijgen. Maar wat vinden de klanten van vandaag nu van het gebruikte verpakkingsmateriaal? En welke duurzame materialen zijn vandaag de dag voor handen? Kom het nu te weten.

Lees meer
boodschappentas
CASE
Onderzocht : de milieu impact van boodschappentassen

2019, het jaar waarin plastic zakjes voor eenmalig gebruik verboden werden in België. Je kent ze wel, die zakjes die je vroeg aan de kassa mee kreeg, meestal bedrukt met het logo van de desbetreffende winkel. Als de detailhandel deze zakjes vandaag nog wil aanbieden (sommige regio’s laten dat nog toe en andere niet) dienen ze er een kleine bijdrage voor te vragen aan hun klanten. Het gevolg? Heel wat alternatieve draagtassen met een milieuvriendelijke uitstraling komen op de markt. Maar welke draagtas is nu effectief het milieuvriendelijkst?

Lees meer
bioplastic als alternatief voor conventioneel plastic
CASE
De voordelen en het potentieel van bioplastic

Dat bioplastic hét alternatief vormt voor conventioneel plastic, dat kon je reeds lezen in onze vorige blog. Heb je die gemist en is alles rond bioplastic nieuw voor je? Geen probleem, maak hier kennis met de basis. Zoals wellicht doet vermoeden, brengt bioplastic heel wat voordelen met zich mee. Maar wat zijn die en wat is het potentieel?

Lees meer