Druklinten, printers en barcode software

Als we denken aan het printen en verwerken van labels, dan is het logisch dat ook daar de eerste focus ligt.
Maar daar stopt het uiteraard niet. Om tot een correct en kwalitatief eindproduct te komen, hebben we ook nood aan goede :

 • Printers
 • Druklinten
 • Barcode software

Het is pas als ons etiket een gepaste combinatie vormt met deze drie onmisbare elementen, dat we het juiste resultaat bereiken. Neem één element weg, en onze label-pudding zakt ineen.

Ons Marisan team heeft meer dan 20 jaar ervaring met al deze producten, en dus zijn we goed geplaatst om je het juiste advies mee te geven. We zorgen dat bos en bomen netjes herkenbaar blijven.

Thermo transfer Druklinten: zwart is niet zomaar zwart

Bij het overgrote deel van alle te bedrukken etiketten op rol dien je gebruik te maken van thermo transfer druklint. Een lint is vereist bij elke toepassing die een langdurige leesbaarheid vereist of waar je wil printen op speciale ondergronden zoals laminaten of kunststof.

Daar elke toepassing een specifiek lint gebruikt, biedt Marisan je een hele waaier aan product-specifieke TT linten aan. Ook heeft elk type printer een eigen lintbehoefte. Wat werkt op de ene printer, doet dat niet (noodzakelijk) op een ander type. Zo bestaan er flathead printers en near-edge printers, elk met hun eigen technologie en eisen.
Binnen de diverse druklinten kennen we drie basisgroepen :

 • WAS
 • ​WAS / HARS
 • HARS

Je merkt dat er heel wat komt kijken bij het selecteren van het juiste lint. De kortste weg naar het juiste product is een Marisan medewerker bevragen over welk lint voor jouw toepassing geschikt is, en wij helpen je graag door het bos de bomen zien!

PS: Ook voor het bedrukken van washcare labels vind je bij ons jouw wasbestendig druklint. Zowel voor flathead als voor near-edge printers!

Thermo transfer Druklinten: zwart is niet zomaar zwart

Bij Marisan vind je het hele IIMAK TTR druklinten gamma!

Je kan bij Marisan terecht voor het complete assortiment IIMAK TTR druklintenWat jouw toepassing ook is binnen productie, logistiek, voeding, retail, ... er is steeds een IIMAK lint beschikbaar dat aan jouw specifieke eisen zal voldoen. De oplossing voor jouw product label of verpakking is slechts een muisklik verwijderd. Ontdek alvast de meest courante druklinten op de volgende pagina : IIMAK TTR productpagina

Bij Marisan vind je het hele IIMAK TTR druklinten gamma!

Barcode printers

Het volgende product uit onze mix, is de labelprinter. De merken en types zijn eindeloos. Voor ons is het belangrijk een printer aan te bieden die zowel beantwoordt aan hoge kwaliteitseisen, alsook aan de achterliggende service van de fabrikant. Dit alles graag aan een aanvaardbare prijs!

De Toshiba printers leveren deze elementen, en dragen daarom onze voorkeur weg. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor Zebra printers en Datamax-O'Neil oplossingen. Als gecertificeerd Toshiba verdeler bieden wij je met plezier alle gangbare Toshiba modellen aan. Deze zijn naar specificatie onderverdeeld in 3 groepen :

 • Standaard printers
 • Industriële printers
 • Mobiele printers

Barcode printers

Barcode software

Je hebt nood aan een labelsoftware waarmee je snel en eenvoudig labels ontwerpt, aanpast en afdrukt? Bij ons vind je de twee toonaagevende pakketaanbieders terug:

Seagull Scientific bezorgt de markt al jaren het software pakket met sterrenstatus : Bartender! Deze barcode software is verkrijgbaar in 3 professionele versies, gemaakt op de specifieke noden van de klant: professional, automation of enterprise. Elke versie brengt eigen functionaliteiten mee, specifiek aangepast aan de behoefte van jouw bedrijf.

Teklynx is de grote tegenhanger van onze Seagull vrienden, en brengt zelf ook drie pakketten op de markt, ook hier weer heeft elk pakket, of "merk" specifieke functionaliteiten:

 • Label Matrix
 • Label View
 • Codesoft

De keuze tussen beide aanbieders, heeft meer te maken met smaak, stijl en gewoonte, dan wel met grote kwalitieve verschillen. Het belangrijkste is dat je elke oplossing bij Marisan kan vinden.

Gerelateerde documenten:
Barcode software

Linten, printer of software bestellen?