Nieuw in ons gamma : de stone paper bags!

Nieuw in ons assortiment : draagtassen vervaardigd uit steenpapier

Draagtassen vervaardigd uit steenpapier zijn het ecologisch alternatief voor de klassieke kunststof verpakkingen. Ze bieden een combinatie van alle voordelen van papier en plastic. In tegenstelling tot een papieren of plastic zak, vervuilen ze echter nauwelijks het milieu. Door zijn stabiliteit en moderne uitstraling kan het ook als alternatief ingezet worden voor de welbekende stoffen of jute zakken. Hoewel deze stoffen draagtassen vaak gemaakt zijn van biologisch katoen, is het waterverbruik tijdens de productie aanzienlijk. Veel stof om over na te denken dus !

Maar wat is steenpapier nu precies ?

Maar wat is steenpapier nu precies ?

Steenpapieren draagtassen bestaan uit 80% kalksteen en 20% bio HDPE (hogedichtheidspolyetheen). Kalksteen is een van de meest voorkomende grondstoffen en komt als afvalproduct uit de steengroeven. Het bio HDPE is ook een afvalproduct en doet dienst als bindmiddel. Dit bio-plastic kan bijvoorbeeld verkregen worden uit afval van suikerriet. In tegenstelling tot gewone papieren draagtassen, zijn er dus geen bomen nodig voor de productie van steenpapier. Door jouw papieren of plastic draagtassen te vervangen door draagtassen van steenpapier, draag je dus bij aan de bescherming van het milieu.

Een groot voordeel van steenpapier is dat het oorspronkelijk een witte kleur heeft en het dus niet verder gebleekt dient te worden. Daarnaast kennen deze draagtassen een lange levensduur gezien vocht het materiaal niet kan beschadigen. Verder is het beter bestand tegen scheuren dan gewone papieren zakken en is het een enorm slijtvast materiaal. De hoge dichtheid van de tas zorgt ervoor dat het na verloop van tijd nog steeds dezelfde vorm aanhoudt.

Iets om bij stil te staan, is dat steenpapier oplost wanneer het permanent wordt blootgesteld aan de zon. Dan start namelijk het natuurlijk ontbindingsproces. Hierdoor is steenpapier niet geschikt voor exclusief buitengebruik. Wel is het bestand tegen temperaturen tot -40 graden, waardoor het ideaal is voor gebruik in koelcellen.

Het perfecte alternatief

De klassieke draagtas met persoonlijke bedrukking blijft nog steeds het ideale reclamemiddel. Ze zijn namelijk gemakkelijk om zaken in op te bergen en bovendien zijn ze ook nog eens langdurig inzetbaar. De steenpapieren zak is een ideale keuzemogelijkheid en kan volledig bedrukt en vormgegeven worden naargelang jouw wensen, of die van jouw klant. Doordat het product nagenoeg vezelvrij is, is het zelfs mogelijk om scherpe beelden te drukken.

Nog niet helemaal overtuigd?

Nog niet helemaal overtuigd?

De tassen zijn gecertificeerd voor het opbergen van voedsel en levensmiddelen. De waterafstotende eigenschappen zorgen bovendien voor een goede stabiliteit, zelfs bij slechte weersomstandigheden.

Verder voldoen de steenpapieren tassen aan alle verwachten. De look & feel zijn hoogwaardig en aantrekkelijk, wat van jouw draagtas een echte blikvanger maakt. Hiermee breng je een statement over naar jouw klanten, gezien dit materiaal staat voor modern en milieubewust handelen en denken : geen bomen nodig voor de productie, watervrij, energiebesparend en een lage CO2-intensiteit.

En wat bespaar je nu?

Het vervangen van één ton pulp papier in steenpapier, bespaart jou :

  • 18 bomen, wat gelijkt staat aan de zuurstofconsumptie voor 40 mensen / jaar
  • 2770 L water
  • 949 KG CO2 uitstoot
  • 85% energieverbruik, wat overeenkomt het gemiddelde gebruik van 1 gezin over een periode van 550 dagen

Bron : moyu-notebooks

Overschakelen naar stone paper draagtassen?