Ontdek ons ecologisch alternatief voor de textiel pins!

De verschillende types ecologische aanhechtingen

De verschillende types ecologische aanhechtingen

Zoals aangegeven in onze vorige blog, waar we dieper ingaan op het aspect duurzaamheid, bieden we je sinds kort een ecologisch alternatief voor de klassieke textiel riddersporen. Elk jaar worden ongeveer 80 miljard kledingstukken vervaardigd, waarvan 90% een plastic sluiting heeft voor eenmalig gebruik. Hierdoor worden er elk jaar ongeveer 72 miljard aanhechtingen geproduceerd voor de kledingindustrie. Heel recent bieden we een compleet nieuwe lijn nietjes aan, namelijk de Ecotach™. Deze werd speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van milieubewuste retailers, merkeigenaren en consumenten die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Ontdek hieronder de 3 verschillende types ecologische aanhechtingen uit biologisch afbreekbare en gerecycleerde materialen.

EcoTach ™ BIO - Biologisch afbreekbare textielpins

Wist je dat het zo'n 20 tot 30 jaar kan duren alvorens een gewone sluiting van polypropyleen wordt afgebroken? Daarbij laten ze ook nog eens microplastics achter in ons milieu. De EcoTach ™ BIO pins daarentegen, zijn vervaardigd uit een gepatenteerde mix en zijn zo ontworpen om in minder dan een jaar biologisch af te breken, zonder microplastics of andere stoffen achter te laten. Deze aanhechtingen zijn de eerste van hun soort en zijn wereldwijd de enige die 100% biologisch afbreekbaar zijn.

EcoTach ™ BIO - Biologisch afbreekbare textielpins

EcoTach ™ rPA - Aanhechtingen van gerecycleerd nylon op clips

De rPA aanhechtingen, vervaardigd uit gerecycleerd nylon, gebruiken ten minste 74% post-consumer afval van gerecycleerde tapijten. Elke doos met rPA riddersporen elimineert op die manier 5,5 m² nylon tapijt! Door zijn grijze kleur krijgt het een eigen unieke, duurzame uitstraling.

De bio pins en rPA pins zijn beide aanhechtingen op clip maar hebben wel een andere focus. Afhankelijk van jouw strategie, of de visie van jouw klanten, zal je de voorkeur geven aan één van deze oplossingen.

  • EcoTach ™ BIO stelt jou in staat een product te gebruiken die microplastics in het milieu elimineert
  • EcoTach ™ rPA richt zich op die consumenten die plastic voor eenmalig gebruik willen wegwerken

EcoTach ™ rPA - Aanhechtingen van gerecycleerd nylon op clips

EcoTach ™ rPET - gerecycleerde plastic aanhechtingen

De rPET aanhechtingen bevatten ten minste 90% post-consumer afval van gerecycleerde plastic flessen. Ze zijn dus vervaardigd uit gerecycleerd PET of polyethyleentereftalaat. Zo vermindert elke rol van 834 rPET pins de stortbelasting met meer dan 8 plastic flessen! Deze aanhechtingen zijn herkenbaar aan het recyclagesymbool die op de peddel werd aangebracht. Hierdoor zal jouw klant jouw merk onmiddellijk linken met duurzaamheid, waardoor er een positief beeld ontstaat.

EcoTach ™ rPET - gerecycleerde plastic aanhechtingen

Ecologische textiel pins : alleen maar voordelen!

Er worden aanzienlijke milieuvoordelen gecreëerd door het gebruik van deze aanhechtingen, en daar kan jij aan bijdragen! Interesse in de ecologische textielaanhechtingen? Aarzel niet ons te contacteren en wij helpen jou graag verder.

Bron : Avery Dennison