Expert in verpakkingen

Familiale importeur en producent voor verpakkingssystemen

Marisan is een familiale onderneming. Met 3 decennia ervaring en kennis zijn wij een onmiskenbaar expert in drie domeinen: verpakkingsmateriaal, etikettering en aanhechtingen. Marisan wil zo een duurzame meerwaarde bieden aan zowel producenten, retailers als logistieke spelers.

Dankzij ons nationaal en internationaal netwerk zijn wij als groothandel steeds op de hoogte van de nieuwste technologieën en verpakkingstrends. In een wereld in verandering is het bovendien uitermate belangrijk rekening te houden met de evoluerende publieke opinie over verpakkingsmateriaal. Door dit nauwlettend in de gaten te houden en er kritisch op in te pikken, kunnen wij je steeds van dienst zijn met de meest pragmatische en duurzame oplossing. Van plastic verpakkingen, papieren verpakkingen, draagtassen tot verzendzakken, wij weten alles over verpakkingssystemen en delen onze ervaring en expertise graag met jou.

Contacteer ons om jouw wensen te bespreken. We stellen je het meest geschikte verpakkingsmateriaal en de juiste verpakkingsmachines voor, strikt op maat van je merk of product.

Familiale importeur en producent voor verpakkingssystemen
Directe levering

Voor heel wat producten en productgroepen houden we stock in ons centraal magazijn. Dat betekent dus snelle levertijden, dikwijls reeds binnen de 24u na jouw bestelling.
Zo kunnen we ons bijvoorbeeld gerust hét Europese magazijn noemen voor zowat alle Avery Dennison's pneumatische aanhechtingsproducten, ook voor de wisselstukken en onderdelen van de modules.

Totaalconcept voor verpakkingen

Onze unieke combinatie van verpakkingen, labels en aanhechtingen geven jou als producent of retailer de mogelijkheid je diverse verpakkingsproducten op één plaats te bestellen, én in één batch of order geleverd te krijgen.

Milieuvriendelijke verpakking

Ecologisch verantwoord verpakken speelt een centrale rol bij elk bedrijf dat producten wil bewaren of vervoeren. Ons team helpt je om tot een correcte oplossing te komen, dit alles volgens de specifieke noden van jouw product.

Verpakking op maat

Wie wil geen label of draagtas dat eruit springt; en die visuele ondersteuning geeft om jouw product dat kleine duwtje extra te geven? Wel, onze verpakkingen worden op maat van jouw behoefte geproduceerd en geleverd.

Chronologie van het bedrijf

Chronologie van het bedrijf

1985 : Oprichting als Marifré met verpakkings- en textielactiviteiten.
1991 : Opsplitsing van de verpakkings- en textielactiviteiten, met doorstart van de verpakkingstak onder de naam Marisan bvba.
1993 : Verhuis van Gent naar Merelbeke.
1995 : Marisan bvba groeit en wordt Marisan nv.
2004 : Oprichting zusteronderneming Etipac bvba met speciale focus op labeling en commerciële verpakkingen.
2008 : Verhuis naar de huidige vestiging met een verdrievoudiging van de stockage capaciteit.
2013 : Oprichting kantoor in Bochum - Duitsland
2017 : De krachten worden gebundeld: Samensmelting van Marisan en Etipac onder de Marisan vlag.
2019 : Lancering interactief klantenplatform