Duurzaam verpakken : it's your next move

Ontdek de verpakkingsoplossingen voor de e-fulfilment sector

De producten van je klanten in topconditie op de plaats van bestemming laten aankomen, dat is zeker één van je streefdoelen als e-fulfilment partner. Het inpakken van bestellingen voor de eindconsument is een zorgvuldig proces. De basis moet goed zitten, denk maar aan de kwaliteit van de verpakking of bepaalde functionaliteiten. Maar hoe kan je nu écht het verschil maken? Innoveer op vlak van duurzaamheid en schakel nu over op ecologische alternatieven.

Waar jij je eigen klanten ontzorgt in het volledige proces van goederen inslag tot retourneren, ontzorgen én adviseren wij je op vlak van (ecologische) verpakkingsmaterialen. Enkele uitdagingen die wij voor jou aanpakken :

  • Innoveren op vlak van ecologische materialen
  • Korte levertermijnen door middel van voorraadbeheer
  • Snel schakelen dankzij een efficiënte werkwijze
  • Producten helemaal op maat van jouw klanten

Ecologische verpakkingen : it's your next move

De snelle ontwikkelingen in de e-commerce stellen ook specifieke eisen aan de verpakking van deze producten. Verzendverpakkingen zijn dan ook niet meer weg te denken uit ons dagelijks werken.

Jouw volgende stap? Schakel over naar ecologische verzendzakken. Niet alleen verklein je zo je e-fulfilment footprint, je toont ook aan consumenten dat je op een duurzame manier innoveert. Consumenten hechten steeds meer waarde aan opties die zo duurzaam mogelijk zijn, zoals plasticvrije verpakkingen, gerecycleerde kunststoffen… Dit onderwerp lijkt waarschijnlijk een grote uitdaging, maar wij helpen je graag op weg. Zo zijn er al heel wat milieuvriendelijkere verzendverpakkingen voor handen. Ontdek ze hier!

Naast ecologie, zijn de kwaliteit en technische eigenschappen van de verzendzak ook niet weg te denken natuurlijk. Verzendzakken retour sturen kan heel gemakkelijk en efficiënt dankzij onze dubbele kleefstrip. Dient de consument de bestelling retour te brengen naar een winkel? Dan zijn onze uitgestanste handvaten jouw redder in nood. Of je nu op zoek bent naar verzendzakken in een monomateriaal of in coex (zak opgebouwd uit meervoudige lagen), met één sluiting of een dubbele met extra perforatie, het kan allemaal. Wat de bedrukking en afwerking betreft zijn er nauwelijks beperkingen.

Ecologische verpakkingen : it's your next move
delivery
Ontzorging van A-Z
pack
Betrouwbare kwaliteit
ecology
Ruim ecologisch aanbod
individual
Persoonlijke aanpak & service

Productbeleving en verpakkingsmateriaal gaan hand in hand

De invloed van verpakkingsmateriaal op de productbeleving van de consument wordt vaak onderschat. Consumenten herkennen het product of merk namelijk al bij het zien van de verpakking. Is jouw klant op zoek naar een verzendzak bedrukt met hun branding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze verpakkingsexperten helpen je van begin tot eind.

Het pakket legt een lang traject af alvorens het bij de klant aankomt. Het is dan ook van groot belang dat het product op een degelijke manier verpakt wordt. Op die manier minimaliseer je het risico op beschadiging. Wanneer je ongeschikt verpakkingsmateriaal inzet, bijvoorbeeld veel te grote dozen waarbij het product heen en weer geslingerd wordt, is de kans op beschadiging heel groot. Een te grote verpakking betekent niet alleen beschadiging, maar ook een hogere kostprijs. Niemand wil voor 'lucht' betalen. Waarom jij dan wel? Zorg voor het juiste verpakkingsmateriaal en werk sneller en efficiënter.

Benieuwd hoe we kunnen helpen?

Print & labeloplossingen voor e-fulfilment en e-commerce

Je product is goed verpakt? Perfect, op naar de volgende stap : het juiste verzendlabel. Dit label bevat essentiële informatie voor de vervoerder om het pakket op een goede manier bij de klant te brengen. Denk maar aan het formaat, het gewicht en het bezorgadres. Het verzendlabel wordt zo ontworpen dat ze optimaal werken voor jouw eigen sorteer- en verzendproces.

Eerder op zoek naar labels met een specifiek referentienummer of een barcode? Zo'n voorbedrukt label met een unieke streepjescode zorgt voor het efficiënt terugvinden van informatie. Relevante data, lotnummers... kan je gemakkelijk koppelen aan je pakketje. Zo weet iedereen in het magazijn perfect wat ermee moet gebeuren en waar het naar toe moet.

Zo kan jij vertrouwen op :

  • labels die volledig zijn afgestemd op jouw e-fulfilment proces
  • slijtvaste labels voor transport
  • het snel en nauwkeurig printen van verzend- en ontvangslabels
  • druklinten voor specifieke toepassingen die identificatie en tracking van producten mogelijk maakt

Hoe gaan wij te werk?

Kennismaking

Ons stevig team enthousiastelingen luistert naar jouw verhaal.

Uitwerking

Samen vinden we producten en oplossingen die aansluiten bij jouw behoeften en wensen.

Offerte

Je ontvangt een vrijblijvende offerte op maat.

Productie

Wij starten met de productie, volgen deze op en houden je up-to-date.

After sales

Ook na levering blijft ons team paraat staan en geniet je van onze Marisan service.

Advies op maat voor jouw project?

Ben je benieuwd hoe Marisan jouw bedrijf kan ondersteunen? Kom eens langs, onze koffie (of thee) staat al voor je klaar.

Laten we samen rond de tafel zitten
Marisan team

Nood aan inspiratie?

In onze recentste blogs lees je heel wat advies en ontdek je verschillende realisaties.

verzendzakken
CASE
3 ecologische verzendzakken om je groen imago te boosten

Door de sterke groei van webshops en online verkoop is het aantal pakketten dat verstuurd moet worden, aanzienlijk gestegen. Om je producten in topconditie bij je klanten te bezorgen, is de juiste verpakking dan ook essentieel. Je wil het product niet alleen onbeschadigd laten toekomen, je wilt ook je branding tot in de huiskamer van je klanten krijgen. Maar wat vinden de klanten van vandaag nu van het gebruikte verpakkingsmateriaal? En welke duurzame materialen zijn vandaag de dag voor handen? Kom het nu te weten.

Lees meer
CASE
Thermisch transfer versus direct thermisch printen, wat is het verschil?

Zie jij door het bos de bomen niet meer wanneer het gaat over thermisch printen? Geen nood, wij helpen je even op weg. Bij de meeste labelprinters kan je kiezen tussen twee printtechnieken voor het printen van je labels : transfer printen en direct thermisch. Ondanks dat deze twee technieken qua term vrij gelijkend zijn, is er een merkbaar verschil op vlak van techniek.

Lees meer
jute verzendzakken
CASE
Marisan onderzoekt ecologische varianten voor de klassieke verzendzakken

Verpakkingen zijn onmisbaar. Ze dienen om voedingsproducten in te bewaren, producten veilig te transporteren en zorgen voor een grotere merkbekendheid bij consumenten. Daartegenover krijgen we te maken met grote hoeveelheden verpakkingsafval dat verwerkt moet worden. Onze grote uitdaging? De hoeveelheid verpakkingsafval reduceren door steeds op zoek te gaan naar milieuvriendelijke alternatieven.

Lees meer