Ecologische verpakkingen

Ecologische verpakkingen: verstandig én hip

Ecologie leeft meer dan ooit. Bij de milieubewuste consument heeft jouw winkel een streepje vóór als je inspeelt op deze trend. Als verkoper ga je dan ook op zoek naar ecologische alternatieven voor de klassieke wegwerpzakken en wij zijn ons daarvan bewust.

Marisan biedt je een ruim assortiment ecologische verpakkingen aan, van herbruikbare en recycleerbare draagtassen tot zelfs composteerbare of biologisch afbreekbare verpakkingen. Met onze ervaring en materiaalkennis matchen wij je werkelijke behoefte aan gecertificeerd en gecontroleerd ecologisch verpakkingsmateriaal.

Gerelateerde documenten:

Biologisch afbreekbare verpakkingen: duurzaam en personaliseerbaar

Composteerbare verpakkingen zijn één van de verschillende types duurzame verpakkingen waarvoor je bij Marisan terecht kan. Deze bioverpakking wordt vervaardigd met PE vervangende materialen, zoals maïszetmeel en suikerriet. Met deze substanties worden polymeren gemaakt die op hun beurt de uiteindelijke draagtas vormen.
Voor zulke ecologische verpakkingen en draagtassen is het van vitaal belang dat de beloofde industriële afbreekbaarheid bekomen wordt binnen de vooropgestelde termijn. Marisan werkt samen met gecertificeerde en gecontroleerde internationale fabrikanten om deze producten op de markt te brengen. Hebben wij bij bepaalde producten nog twijfels? Dan testen we de bioverpakking verder met het BVI (Belgisch Verpakkingsinstituut).
Net zoals bij de klassieke PE draagtassen, kunnen de biologisch afbreekbare verpakkingen afgewerkt worden naar wens. Een toffe print, foto, lushandvaten of kleefstrip … steeds meer toepassingen zijn mogelijk op deze milieuvriendelijke verpakking.

Biologisch afbreekbare verpakkingen: duurzaam en personaliseerbaar

Jute, katoenen en canvas draagtassen

Met jute en katoenen draagtassen en zakjes brengen we het ecologische naar "the next level".

Binnen deze productgroepen kunnen we dan nog eens verder verfijnen naar bio katoen of jute, wat jou als klant de hoogste zekerheid geeft dat je een verpakking aanbiedt met een minimale ecologische afdruk.

Voor onze draagtassen kunnen we gebruik maken van als maar betere druktechnieken en gaan we tot wel 6 kleuren druk, én we kunnen die ook reeds in kleine aantallen aanbieden. Voor de standaard formaten kan je soms reeds vanaf 250 stuks bestellen, ook voor bedrukte zakken!

En we vergeten natuurlijk niet onze sterkste stijger in de groep te vermelden: de katoenen Food Bag netjes voor het elegant verpakken van verse groenten en fruit!

Jute, katoenen en canvas draagtassen

Waarom kiezen voor ecologisch verpakkingsmateriaal?

  1. Ecologische draagtassen zijn in veel gevallen net zo sterk en even kwalitatief als de klassieke verpakkingen.
  2. Ze bieden dezelfde mogelijkheden voor bedrukking en afwerking als de gewone wegwerptassen; van sluitkleppen en handvaten tot fotorealistisch drukwerk. Met als enige uitzondering echte transparantie.
  3. Ecologische verpakkingen zijn aantrekkelijk voor de milieubewuste shopper.
  4. Je klant grijpt meerdere keren naar de herbruikbare draagtas met jouw logo erop, wat betekent dat je merk meermaals in het straatbeeld verschijnt.

Waarom kiezen voor ecologisch verpakkingsmateriaal?

Ruim aanbod ECO verpakking

Met ons gloednieuw en uitgebreid assortiment aan bioverpakkingen en ecologische verpakkingen en draagtassen bieden we je een duurzaam alternatief voor de gewone wegwerpverpakking.
Een recycleerbaar type? Kies voor een papieren draagtas, PE of PP zak of COEX verzendzak. Een herbruikbaar alternatief? Een woven, non-woven, katoenen of jute draagtas zorgt voor de herbruikbare én ecologische meerwaarde waar jouw klanten wel degelijk naar op zoek zijn. Ga je nog een stapje verder? Ons aanbod biologisch afbreekbare verpakkingen geven niet alleen je imago een enorme boost, ook voor de natuur doe je je duit in het zakje.
Je ziet het! Qua milieuvriendelijke verpakking blijven we bij Marisan helemaal niet bij de pakken zitten.

Ruim aanbod ECO verpakking

Ecologische verpakking bestellen?

Wij bezorgen je graag vrijblijvend een offerte.