Voeding

Niets zo divers als de voedingssector, en dus is er nood aan een breed spectrum aan label- en verpakkingsoplossingen. Bij Marisan maken we het ons tot taak om daaraan te voldoen. En daaarom leggen we ons toe op wat we echt goed kunnen: labels in alle soorten en maten, zelfkleven of niet en serviceverpakkingen voor de voedingsretail. Elk product is getest, gecertifieerd, en traceerbaar. Zo ben jij gerust dat jouw product veilig en wel bij de consument terecht komt.

Labels voor de voedingssector

Al meer dan 25 jaar bedienen we producenten en retailers binnen de voedingssector.
Dus, zit je met een vraag, dient een label sterker of juist niet zo sterk te kleven, wil je performante labelprinters, of ben je op zoek naar betaalbare printkoppen voor je labelsystemen, kom dan gerust bij ons aankloppen. De kans is groot dat we hebben wat je zoekt.

We produceren en verdelen zelfklevende labels op rol en op vel, sleufetiketten en schaplabels. In combinatie met de juiste labelprinter en dito software, bieden we je een gepaste oplossing voor jouw productielijn of winkelpunt.

Heb je nood aan een eenvoudig systeem dat lotnummers en datums print op je verpakking? Dan kunnen onze codeertangen een zeer economische oplossing zijn. En als prijstang doen ze al decennial lang hun job, dus snel even een prijs aangepast of een promo label aangebracht: onze tangen zijn je trouwe partner.

Labels voor de voedingssector
Verpakkingen voor de voeding

Verpakkingen voor de voeding

Wat betreft verpakkingen voor voeding, specialiseren we ons op twee productgroepen.

Enerzijds kan je bij ons terecht voor alle mogelijke zakken en zakjes waarin voeding kan verpakt worden. PE zakken die achteraf geseald worden, gripzakken in monomaterialen of multi-layers en zipperzakjes.

Anderzijds ben je bij ons aanhet juiste adres voor je winkeldraagtassen. Dat gaat van de klassieke draagtassen in minimaal 50mµ (Vlaanderen en Brussel) of 60mµ (Wallonië), duurzame draagtassen in geweven of niet-geweven materiaal en de gekende papieren draagtassen

Op de composteerbare draagtassen, blanco en bedrukt met milieuvriendelijke inkten, willen we je graag nog eens extra attent maken. Deze zakken zijn dé oplossing als bio alternatief voor alle voorgaande!

Riddersporen voor de vleesindustrie

Een heel speciale toepassing van onze nylon pins is het gebruik in de vleesverwerkende sector. De aanhechtingen worden gebruikt om bv labels aan de karkassen te hechten, of om bepaalde delen van het vlees aan te duiden.

Het is voor de voedselveiligheid heel belangrijk dat de nieten ten allen tijde zichtbaar blijven in het vlees. Daarvoor gebruik je best in de korrel gekleurde nylon aanhechtingen.

In de korrel gekleurd, want dan kunnen ze geen kleur afgeven aan het product zelf én kunnen deze geen kleur opnemen van het vlees zelf.

Nylon pins, omdat die veel steviger zijn dan de PP variant, en dus niet het risico in zich dragen, dat ze in het vlees zouden afbreken.

De pins die je koopt bij Marisan zijn gecertifieerd voor het FAVV door het BVI, waarmee de regelgeving wordt gerespecteerd. (zie PDF in bijlage).

Gerelateerde documenten:
Riddersporen voor de vleesindustrie
Blijf steeds up-to-date

Blijf steeds up-to-date

  • Advies, tips & tricks
  • Nieuwste verpakkingscases
  • Marisan nieuwtjes